5 idei de vacanțe cu mașina

Când te gândești la vacanță cu mașina, primul lucru care îți vine în minte este: libertate! Atunci când nu ești constrâns de un plan exact, plăcerea de a descoperi în ritmul tău locații noi, peisaje, culturi, crește. Nu putem spune același lucru și despre buget, pentru că aici situația este exact invers, sejururile cu mașina fiind mult mai ieftine. Beneficiezi astfel de aventură și economisești si bani.

Dacă alegi să călătorești spre destinații mai îndepărtate, îți recomandăm să închiriezi un autoturism. Unul din principalele avantaje ar fi că-ți poți schimba planurile de pe o zi pe alta – poți alege să-ți prelungești vacanța, fără să treci prin stresul de a schimba biletele de avion ș.a.m.d.

Pentru că tot menționam libertatea mai sus, îți propunem 5 destinații în care poți merge în vacanță cu mașina, indiferent de sezonul în care te afli. Te avertizăm că aceste destinații, cu peisaje parcă scoase din ilustrații, te vor face să te simți în al nouălea cer.

Cele 5 idei pentru vacanțe cu mașina sunt:

  • Bisericile fortificate din Transilvania, România

Satele transilvane cu biserici fortificate, au jucat un rol religios cât și militar mai bine de cinci secole, constituie acum un sit în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind un obiectiv turistic de neratat. România are atât de multe locuri fascinante de vizitat, încât posibilitățile sunt infinite. Aceste biserici fac parte din istoria noastră, conturând o imagine vie și colorată a peisajului cultural din sudul Transilvaniei.

Ospitalitatea românilor este binecunoscută și dincolo de granițele țării, astfel că mulți turiști străini vizitează an de an aceste locuri, bucurându-se de natură, peisaje incredibile și mâncare tradițională gustoasă, pregătită de localnici.  Viscri, Biertan, Prejmer, Rupea și Saschiz sunt doar câteva din localitățile în care e musai să ajungi.

  • Toscana, Italia

Toscana te va lua prin surprindere, fiind o destinație turistică pe care o poți vizita în orice anotimp, în special toamna, când se recoltează strugurii.

Fiind o regiune atât de vastă, traseul pe care îl veți urma va trebui să fie bine stabilit, deoarece peisajul vă va fura ochii la fiecare pas. Pisa, Siena, Montepulciano, Pienza, Arezzo, sunt toate destinații incredibile, însă cea mai spectaculoasă este de departe Florența.

  • Zakynthos, Grecia

Poți vizita Grecia oricând, în orice perioadă a anului, fiind o destinație de vacanță accesibilă financiar, cu posibilități de cazare numeroase și mâncare extraordinară! Venețienii au poreclit insula Zakynthos “Il fiore di Levante” care se traduce prin “Floarea estului”, datorită peisajelor idilice, a apei cristaline și a apusurilor care te lasă fără aer.

  • Tirol, Austria

Tirol este una dintre cele mai apreciate și vizitate regiuni din Austria, fiind recunoscută pentru atracțiile culturale și naturale. Capitala este Innsbruck, un binecunoscut oraș universitar.

Gradina zoologică alpină, Swarovski Crystal Worlds, Centrul istoric din Innsbruck, Palatul Enzenberg și Castelul Ambras sunt doar câteva din obiectivele turistice pe care e musai să le bifați.

  • Dubrovnik, Croația

Deși Muntenegru este destinația pentru care mulți turiști optează, noi vă recomandăm Dubrovnik, una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică. Croația este o destinație care nu trebuie ratată, mai ales că este atât de aproape de România, iar peisajele sunt excepționale – având mare, munte, insule, plaje, tot ce îți poți dori să vizitezi într-o vacanță cu mașina.

Oricare din cele cinci destinații prezentate mai sus vă va aduce zâmbetul pe buze și vă va oferi o vacanță de neuitat.