Ce trebuie să faci în primele minute după un accident

Nimeni nu vrea să fie implicat întru-un accident și toți ne ferim cât putem de ele, uneori mai mult, alteori mai puțin. Totuși, ce este de făcut atunci când suntem implicați într-un accident și aici nu este vorba despre acte, ci despre minutele imediat premergătoare accidentului. Mai jos îți oferim câteva sfaturi utile de reținut, pe care este bine să le păstrezi pe o hârtie și în torpedoul mașinii, deoarece detaliile pot fi uitate rapid în momentul unui accident.

1. În primul rând oprește mașina complet și asigur-o cu frâna de mână. Nu uita să aprinzi luminile de avarie, iar dacă mai ai pasageri și nu poți să ieși de pe carosabil, mai bine roagă-i să iasă complet din mașină și să iasă de pe stradă și asta cât mai repede.

2. Ajută pe oricine este rănit și sună la ambulanță dacă există probleme serioase.

3. Nu mișca pe nimeni rănit, dacă nu este într-o poziție care prezintă pericol iminent sau are nevoie rapid de primul ajutor. Dacă cineva trebui mișcat, susține-i membrele rupte și capul și minimalizează mișcările la care este supusă victima.

4. Este recomandat să nu scoateți casca pentru cei care poartă așa ceva, doar dacă aceștia nu mai respiră sau trebuie să vomite. Dacă este necesară scoaterea căștii susține capul și gâtul victimei în timp ce altcineva trage foarte încet casca de pe cap.

5. După ce situația persoanelor accidentate este sub control anunță autoritățile, respectiv Poliția sau pompierii, după caz.

6. Discută cu cei implicați, notează datele lor și asigură-te că toată lumea știe ce trebuie făcut mai departe din punct de vedere legal.

7. Dacă mașina ta trebuie remorcată este bine să scoți toate bunurile de valoare și să știi deja către ce service vei trimite platforma. În funcție de tipul asigurării tale este bine să suni la asigurator pentru a proceda corect din acest punct de vedere.

8. Este impotant să înțelegi că orice accient provoacă foarte mult stres pentru oricine este implicat. De aceea, așteaptă-te la reacții ciudate sau chiar la un comportament agresiv. Este important să rămâi liniștit pentru a nu amplifica situația și mai mult. În astfel de momente, situația poate scăpa rapid de sub control.

[sursa]