Sfaturi despre pregătirea bagajului pentru vacanțele cu mașina

Pentru destinațiile de vacanță care sunt aproape de casă (Bulgaria, Grecia sau Turcia), mijlocul preferat de transport este mașina, deoarece îți oferă confort și libertate de mișcare. Astfel, poți face opriri cât mai dese, îți poți schimba planurile de la un moment la altul.

Indiferent de sejurul ales, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi pentru a te bucura la maximum de această experiență:

  • Împachetează doar strictul necesar

Gândește-te cât de mult spațiu poți salva doar prin aplicarea acestei reguli. După ce stabilești durata vacanței și perioada, poți începe să planifici câte haine îți sunt necesare.

  • Masa pe drum

Dacă plănuiești o vacanță în care vei face multe ore pe drum, cu mașina, cu siguranță vei face și multe opriri. Îți recomandăm să ai în portbagaj o masă și câteva scaune pliabile, astfel încât să nu ocupe prea mult loc. De asemenea, poți împacheta și câteva tacâmuri și pahare, cât și o geantă frigorifică. Astfel, ai propriul tău restaurant, nu mai trebuie să pierzi timpul căutând unul.

  • Somnul în mașină

Atunci când ai un drum lung de făcut, iar pasagerii vor să doarmă, e indicat să ții la îndemână și perne speciale de călătorie care susțin gâtul și oferă un plus de confort.

  • Aranjează bagajele vertical

De cele mai multe ori, atunci când plecăm în vacanță, ne grăbim să pornim la drum. Așa ajungem să punem bagajele unele peste altele, fără să ne gândim la spațiu sau la accesibilitate.

Îți propunem o variantă care te va scoate din încurcătură atunci când vei căuta ceva și nu-l vei găsi: aranjarea bagajelor pe verticală.

O altă variantă ar fi împachetarea lucrurilor, pe care le vei folosi pe drum, în cutii transparente. De asemenea, recomandăm ca acestea să fie ultimele adăugate pentru a fi cât mai accesibile.

  • Ține cont de normele de siguranță

Fără doar și poate siguranța este pe primul loc. Iar pentru că drumul va fi destul de lung, e bine să-ți iei toate măsurile de siguranță. Pentru început, asigură-te că bagajele nu îți acoperă din vizibilitate și că sunt bine poziționate în portbagaj. Atunci când greutatea mașinii crește, distanța de frânare se mărește, astfel încât prudența este mai mult decât recomandată.

Vacanță plăcută!